home » nieuws

nieuws

We kwamen het volgende artikel tegen:

Cadeaubonnenstelsel wankelt: Wereldwinkels kunnen fluiten naar vergoeding

"Het cadeaubonnenstelsel van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels wankelt. Uitbaters van Wereldwinkels die de bij hen ingeleverde cadeaubonnen willen verzilveren, staan voor een dicht loket. De stichting die de pot beheert waaruit de winkeliers moeten worden betaald, heeft geen geld meer om de voor verzilvering aangeboden cadeaubonnen om te wisselen in euro's."

 

 

 

 

 

 

Helaas niet meer geldige bonnen van de Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen

Reactie Wereldwinkels Nederland 

Cadeaubonnen Wereldwinkels Nederland zijn gewoon inwisselbaar

De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland blijven hun waarde behouden. In Nederland zijn er twee soorten wereldwinkelcadeaubonnen. De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland (donkerblauw) en de cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (verschillende kleuren). De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen is nu in problemen. Dit betekent dat de cadeaubonnen van deze Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen niet meer inwisselbaar zijn bij wereldwinkels. Wereldwinkels Nederland betreurt de problemen. Dit is een tegenslag voor klanten, en voor wereldwinkels die nog cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen op voorraad hadden.We vinden het belangrijk om te duiden dat de cadeaubonnen die wij uitgeven nog gewoon bij de wereldwinkels inwisselbaar zijn. Wereldwinkels die cadeaubonnen willen blijven verkopen kunnen kosteloos cadeaubonnen bij ons bestellen. Wereldwinkels Nederland heeft cadeaubonnen in de waarden €5, €10, € 15 en €25. Deze zijn 100% gegarandeerd en hebben een landelijke dekking. (Ook wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen de cadeaubonnen aan hun klanten verkopen)

 

100 % gegarandeerde bonnen van Wereldwinkels Nederland

 

WERELDWINKEL NORG ONDERSTEUNT KINDERTEHUIS WATUTU in Tanzania

We zorgen dat Edson, een jongen uit dat tehuis, weer een jaar naar school kan. Hij heeft geld nodig voor boeken en de bus naar school. Laura Melchior uit Norg zamelt ook geld in voor andere kinderen in dat tehuis. Ze gaat er 1 à 2 keer per jaar heen (van haar eigen geld) om samen met de directeur te overleggen over de besteding van de donaties. Ze gaan samen de benodigdheden kopen. En ze bekijkt de resultaten. Zo weten we zeker dat het geld goed terecht komt.

Uit het verslag van Laura Melchior
Toen ik in 2010 voor het eerst in het kindertehuis kwam, was Edson er ook net. Een druk en onaangepast knulletje dat met iedereen op de vuist ging. Hij is uitgegroeid tot een leuke jongen van 13 jaar. Hij gaat altijd met mij naar de markt om fruit te kopen en begeleidt mij soms als ik ergens heen ga in de stad. Hij gaat dit jaar naar de eerste klas. Eigenlijk wilde ik geen nieuwe sponsorkinderen meer, maar Edson kon ik niet weigeren!  Kleding en schoenen van de kinderen zijn meestal giften van mensen uit de stad. Omdat Edson extreem grote voeten heeft (maat 44 en heel erg breed), zit er voor hem meestal niets bij en loopt hij altijd op (te kleine) slippers. Dus als iemand een paar verstelbare sandalen in maat 44 heeft liggen!

Meer informatie over het kindertehuis  bij nieuws uit Tanzania

 

 

 

 

 

 

 

ANDER NIEUWS:
Wist je dat je bij onze Wereldwinkel kaarten in de voorverkoop kunt kopen voor concerten die door de Culturele Raad Norg worden georganiseerd?