home » nieuws

nieuws


Kleurrijke mondkapjes uit Ghana

Kort voordat een Nederlands project hun werkplaats in Ghana moest sluiten vanwege de Corona-crisis, leerden de medewerkers hoe zij mondkapjes kunnen maken. Een gouden ingeving, want nu kunnen zij thuis verder werken en doorbetaald worden. De door de regering geadviseerde 'six foot afstand' is op veel plaatsen in Ghana niet te realiseren. Mondkapjes zijn dan belangrijk in het tegengaan van de verspreiding van het virus.  Onder het motto 'Laten we proberen elkaar zo veel mogelijk te beschermen', verkopen we de mondkapjes lokaal tegen kostprijs, waardoor al vele duizenden mensen er een hebben kunnen aanschaffen.

Deze mondkapjes zijn nu ook bij onze Wereldwinkel te koop. Met de opbrengst kunnen wij die medewerkers blijven ondersteunen in deze moeilijke periode.

De mondkapjes zijn dubbellaags. De buitenkant is van dichtgeweven katoen met polyester in een prachtige, kleurrijke Afrikaanse print; de binnenkant is van ongebleekt katoen. Zij zijn genaaid als een pocket, dus desgewenst kan men er nog een filter tussen stoppen. De koordjes voor achter de oren zijn gemaakt van afgedankte T-shirts en zijn op de gewenste lengte af te knopen.

over cadeaubonnen

Cadeaubonnen Wereldwinkels Nederland zijn gewoon inwisselbaar

De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland blijven hun waarde behouden. In Nederland zijn er twee soorten wereldwinkelcadeaubonnen. De cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland (donkerblauw) en de cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen (verschillende kleuren). De Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen is nu in problemen. Dit betekent dat de cadeaubonnen van deze Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen niet meer inwisselbaar zijn bij wereldwinkels. Wereldwinkels Nederland betreurt de problemen. Dit is een tegenslag voor klanten, en voor wereldwinkels die nog cadeaubonnen van Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen op voorraad hadden.We vinden het belangrijk om te duiden dat de cadeaubonnen die wij uitgeven nog gewoon bij de wereldwinkels inwisselbaar zijn. Wereldwinkels die cadeaubonnen willen blijven verkopen kunnen kosteloos cadeaubonnen bij ons bestellen. Wereldwinkels Nederland heeft cadeaubonnen in de waarden €5, €10, € 15 en €25. Deze zijn 100% gegarandeerd en hebben een landelijke dekking. (Ook wereldwinkels die geen deelnemer zijn van Wereldwinkels Nederland kunnen de cadeaubonnen aan hun klanten verkopen)

100 % gegarandeerde bonnen van Wereldwinkels Nederland

  De Wereldwinkels van Norg en Vries hebben een extra verkooppunt bij:  De Natuurplaats Noordsche Veld.


WERELDWINKEL NORG ONDERSTEUNT KINDERTEHUIS WATOTO WETU in Tanzania
Dit is een project van Laura Melchior, medeoprichter van Wereldwinkel Norg.

Meer informatie over het kindertehuis  bij nieuws uit Tanzania

 

 

 

ANDER NIEUWS:
Wist je dat je bij onze Wereldwinkel kaarten in de voorverkoop kunt kopen voor concerten die door de Culturele Raad Norg worden georganiseerd?