home » eerlijk is eerlijk

eerlijk is eerlijk

 

Ons doel is niet winst maken maar aandacht vragen voor eerlijke handel met ontwikkelingslanden. Wij zijn voor producten die op een eerlijke en duurzame wijze zijn gemaakt. Tevens willen we een eerlijke prijs betalen aan producenten zodat zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Door producten bij de wereldwinkel te kopen, draag je bij aan een goed huis, goede voeding, scholing voor kinderen en goede medische hulp voor de producenten.

 

In Azië, Afrika en Zuid- Amerika verkeren veel kleinschalige ondernemers continu in onzekerheid over hun inkomen. Daarnaast zijn ze overgeleverd aan de sterk wisselende wereldmarktprijs, waardoor hun inkomen vaak te laag is om het hele gezin te kunnen onderhouden. Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, in de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Hierdoor blijft de armoede in stand. Fairtrade doorbreekt dit door o.a. afname van hun producten te garanderen.

 

Koop je een cadeau bij ons dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers, want: ....eerlijk is eerlijk 

 

Divine Chocolate - Puur natuur en fair trade chocolade

Fair trade chocolade van Divine Chocolate is er in vele smaken en varianten. Divine wordt gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. Voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille, natuurlijk sinaasappelaroma... een ware smaaksensatie. 

Voor de komst van Divine fair trade Chocolate waren de cacaoboeren in Ghana geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao, maar betaalden de boeren pas maanden later of zelfs helemaal niet. De cacaoboeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao. Nu zijn de boeren voor 45% eigenaar van Divine Chocolate; uniek in de wereld. Ze delen hiermee in de winst en hebben invloed op de bedrijfsvoering.