aanbieding

.

het hele jaar door:               50 % korting op de artikelen uitgestald op het tafeltje in de winkel!!!

.

maandaanbieding: (geldt voor de maand januari)         30 % korting op een Tajine

.

Koken in de Tajine

Tajine (Noord-Afrikaanse stoofpot)

Voor het gebruik
De tajine voor het eerste gebruik minimaal een dag laten weken in koud water. Het aardewerk zal een deel van het water opzuigen en dit voorkomt dat tijdens het gebruik de tajine barst. In principe is dit alleen voor het eerste gebruik nodig, maar om er zeker van te zijn dat de tajine niet barst, voor ieder gebruik altijd even weken. Een geglazuurde tajine heeft overigens minder kans om te barsten tijdens gebruik, maar neem het risico niet!

Tijdens gebruik
Ook tijdens het koken is er iets waar je op moet letten. Leg op de gaspit een vlamverdeler Dit zorgt ervoor dat de warmte over de hele bodem van de tajine wordt verdeeld en de kans op oververhitting kleiner wordt. (op een electrische kookplaat is dit niet nodig).

Gerechten
In principe kun je alles wel klaarmaken in een tajine. Vlees, vis, fruit, groenten… je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan wel worden klaargemaakt. Waar je echter op moet letten is dat er wel voldoende vocht in de pan aanwezig is zodat de bodem van de tajine niet gaat aanbranden. Een beetje aanbaksels op de bodem van de pan is overigens geen probleem, het is immers niet de bedoeling om veelvuldig in een tajine te roeren en hierdoor is dat vrijwel onontkoombaar, maar houd het vochtgehalte wel goed in de gaten. Af en toe even spieken en een beetje water of bouillon toevoegen is iets dat je niet moet vergeten.

 

tajine1.jpg
aanbieding2018-1.jpg
tajine-1.jpg
thetwinning-1.jpg
tajine2.jpg